23.11.2020

Covid-19 oppdatering Norkirken Ålgård

27.10.2020

Informasjon om Korona og bedehuset

Fra torsdag 29. oktober innføres det nye smittevernregler i Norge i forbindelse med Covid 19. Vi ønsker å gi en presisering for hva dette betyr for Norkirken Ålgård.

De nye reglene innskrenker først og fremst omgang i «nære relasjoner»

• I private hjem bør en ikke ha mer enn fem gjester som ikke er fra samme husstand. Du kan ha besøk av en annen familie som er flere enn fem.

• Alle bør være sammen med færre personer i løpet av en uke.

Dette betyr i praksis at samlinger i husgrupper, bibelgrupper, foreninger etc (altså samlinger der en møtes i hjemmene) bør vurderes frem til ny beskjed kommer fra regjeringen i begynnelsen av desember. For de som har mulighet kan en vurdere å ha bibelgruppa på skjerm, eller møtes på et sted hvor en kan overholde smittevernreglene på en god måte.

For gudstjenester og møter på Bedehuset ellers gjelder fortsatt begrensningen for inntil 200 personer, som betyr at gudstjenester og møter vil gå som før. Ålgård bedehus følger de nasjonale smittevernforskriftene. Det samme gjør AWANA søndagsskole, konfirmantarbeid, ungdomsarbeid og andre samlinger på bedehuset.

Vi forstår også at noen må ta ekstra forhåndsregler fordi de er i risikogruppe eller har en jobb som gjør at de må være ekstra forsiktig. Det blir en vurdering hver enkelt må gjøre for sin egen situasjon.

Og så minner vi om at det aller viktigste vi kan gjøre for å hindre smitte er å ta på alvor og holde de generelle rådene regjeringen har gitt:

• Husk god hånd- og hostehygiene.

• Ha god håndhygiene, vask hendene grundig og ofte, bruke håndsprit, hoste i albuekroken

• Du og dine nærmeste kan omgås normalt.

• Hvem som er «dine nærmeste» bestemmer du selv, men det bør ikke være for mange og det bør være de samme over tid.

• Hold økt avstand til andre enn dine nærmeste.

• Unngå fysisk kontakt, inkludert håndhilsing og klemming.

• Det bør minst være en meter mellom dere. (Avstanden fra ansikt til ansikt er aller viktigst. Hvis man står rygg til rygg, eller etter hverandre som i kø, er det mindre risiko for smitte. Der man sitter ved siden av hverandre bør det være en meter fra skulder til skulder.)

• Dersom du får symptomer på luftveisinfeksjon, må du holde deg hjemme til du er symptomfri.

• Har du symptomer på covid-19 bør du testes.

Siste nyheter

Adresse: Krambugata 2, 4330 Ålgård